Lpg indicator werkt niet

Volgens mij is het met LPG lastig om het niveau te bepalen. Bij benzine doe je gewoon een vlotter in de tank en klaar is kees. Ofwel dat mag niet ( explosiegevaar), ofwel het dichtheidsverschil tussen de vloeistof en het gas is te weinig dat de vlotter gewoon niet werkt.

Maar voor zover ik weet heeft vrijwel . Mijn LPG tank heeft netjes een metertje met een elektrische aansluiting en boven de schakelaar aan het dashbord van die ledjes.

Die ledjes zouden dan aan moeten geven hoeveel gas er nog ongeveer in de tank zit. Nu werkt dit helaas niet en brandt alleen het rode ledje ongeacht de . LED brandt niet – Pagina 2. Het probleem met de gasschakelaar is opgelost. De accu heeft uur aan de lader gelegen en alles werkt weer. Dus of de accuspanning was inderdaad te laag.

Of de computer had een reset nodig.

Wij zijn voor nu in ieder geval opgelucht, maar gaan nu de accu en de massakabel toch maar heel snel . Heb zelf ook die indicator lampjes in de auto maar ze branden allemaal altijd? LPG brandstofmeter stuk – : 10. Check de bedrading in de lpg tank onder het deksel. De meter werkt op inductie,die meter kun je er los afschroeven en kijken of er niets mis is met de bedrading.

Ik bekijk het vanuit de praktijk, niet vanuit een . Mijn Galant, jaar ou 2mille gereden op lpg , rijdt plotseling alleen nog maar op benzine. Het rood-groene lampje brandt ook niet meer, maar op de. Vindt u het antwoord hier niet , dan kunt u ze hier stellen aan Kristof Van Meenen. Mijn led indicator van mijn lpg geeft altijd groen lampje aan, maakt niet uit hoe vol de tank is.

De analoge tankmeter werkt wel gewoon dus het is niet de vlotter. Ik wil de led indicator graag werkend hebben voor . Dan is of duidelijk wat jij fout doet, of hij kan niet meer ontkennen dat het niet werkt. Ik ben het met ^^ hierboven eens dat 1:wel erg weinig is, dan ben je toch nauwelijks goedkoper uit dan op benzine?

Ik heb vorig jaar ook gekeken voor een Spark BiFuel, en heb er o. Indicator gaf ook groene lampjes aan bij het wegrijden, die nu direct netjes iedere km uitgaan.

Want voor de druk maakt het niet uit hoe vol-ie zit. Vloeistoffen kun je erg moeilijk samendrukken. Problemen lpg vialle, omschakelen werkt niet. Auto gereden en geparkeerd.

Even naar binnen en buiten. Na minuten ingestapt en auto wilt niet starten! Als ik dat knop indruk om over te schakelen van lpg naar benzine hoor je een gezoem uit de . Hallo, Sinds gisteren blijft het lampje op mijn schakelaar, waarmee ik kan kiezen tussen benzine of gas, knipperen. Wat is hier aan de hand? Dat doet hij nu dus niet.

Altijd op dagteller afgaan denk ik dan maar. De benzinemeter in het dashboard vertoont ook kuren. Ik had hier al gelezen dat deze meeloopt met LPG verbuik. De carburateur en DLM starten koud niet op benzine maar direct op LPG waardoor er nauwelijks geen benzine verbruik is tijdens LPG gebruik hier ook geld dat er.

Overal daar waar slijtage, mechanische overbrengingen en andere aan mechanische meters gerelateerde beperkingen niet acceptabel zijn biedt de ( advanced) Sentronic tankmeter uitkomst ! Al bijna jaar houdt CMT zich bezig met niveaumeting in LPG -tanks, voor (bijna) alle kleine en grote tanks. Mijn huidge LPG installatie slaat automatisch af als de tank leeg is volgens het systeem, maar ikzelf vermoed dat ik er daardoor minder ver mee kom als met mijn vorige auto, waar het gewoon zo was dat je door kon rijden tot je auto ging inhouden. Dan was de tank echt leeg, maar dat schijnt niet heel erg .